Wereldticket

Voor iedereen die ook van plan is een ticket naar Nieuw Zeeland te boeken een advies vooraf: zoek naar een “wereld-ticket”.

Het idee van een “wereld-ticket” is simpel, niet heen en terug vliegen maar gewoon doorvliegen (waarbij het niet uitmaakt of je links of rechtsom gaat, zolang je maar verder blijft vliegen). Gezien Nieuw Zeeland beide kanten even veel uren vliegen is (al is het slimmer om via AziĆ« te beginnen dan de VS ivm de datumgrens) ben je niet veel langer onderweg. Je kan natuurlijk direct doorvliegen, maar met tussenstop is natuurlijk leuker.

De door mij gekozen “wereld-ticket” heeft drie tussenstops, maar dit is uit te breiden naar meer stops. En veel duurder dan een normaal ‘retourtje’ is zo’n ticket niet eens.

Mijn wereldticket heb ik geregeld via een reisbureau, op Internet kon ik geen ‘kant-en-klare’ oplossingen vinden (via webinterface de steden en vluchten kiezen en dan een prijs voorgeschoteld krijgen). Dit soort tickets zijn ook te ingewikkeld om zo online te boeken, en vaak goedkoper via een reisbureau.

Comments are closed.